Bedrijven in Drenthe

Ik zie een bedrijf te koop staan in de provincie Drenthe? Wat zijn belangrijke dingen die ik moet weten over bedrijven in Drenthe?

Er is veel MKB in Drenthe vertegenwoordigd. Er zijn wel enige verschillen wat betreft de sector. Zo wordt Noord-Drenthe door relatief veel dienstverlening gekenmerkt, vooral in de zorg. Echter in Zuidoost- en Zuidwest-Drenthe is meer industrie vertegenwoordigd.

Een deel van de bedrijven in Drenthe is gevestigd op een bedrijventerrein. Op deze locaties is ruim een kwart van de totale werkgelegenheid in Drenthe te vinden. Dit ligt iets onder het landelijk gemiddelde.

De provincie Drenthe wil het aantrekkelijker maken voor het MKB om zich te vestigen. Hier wordt ook veel in geinvesteerd. Zo is er voor bedrijven het MKB Fonds Drenthe. Zij stellen via de provincie kapitaal beschikbaar voor bedrijven. En met bedrijven bedoelen we hiermee starters alsmede bestaande bedrijven. Het gaat dan met name om bedrijven die zich in Drenthe richten op Innovatie en Ontwikkeling alsmede Groei.

U kunt ook kijken op de site van het MKB Fonds Drenthe om te kijken of u in aanmerking komt voor dit fonds. Wat interessant is om te weten dat 1 op de 10 banen in Drenthe voortkomt uit toerisme- en recreatie. En daar liggen dan ook kansen. De provincie heeft dan ook als doel gesteld deze sector verder uit te breiden.

Misschien ook een mogelijkheid (of kans) voor bedrijven in Drenthe om hier nog verder op in te spelen? Deze informatie kunt u ook vinden op de site van de provincie Drenthe. Belangrijk om te weten is dat in Drenthe jaarlijks 1 miljard wordt besteed in de vrijetijdssector. Dit gebeurd tijdens vakanties, verblijfsbezoeken en vakanties.

Tenslotte leuke initiatieven uit Drenthe. Gericht op alle bedrijven in Drenthe.

In Drenthe wordt veel georganiseerd. Goede initiatieven voor het MKB. Zo wordt het op 12 februari 2015 de Duurzame Dates Drenthe georganiseerd. Dit gaat uit van Provincie Drenthe, IVN en de KVK. Hier ontmoeten bedrijven, scholen, overheden en inwoners elkaar met als inzet duurzaamheid. Gedeputeerde Henk van de Boer maakt het duurzaamste bedrijf van Drenthe 2015 bekend. De winnaar ontvangt 5.000 euro. Onze tip; Google op Duurzame Dates Drenthe 2015. Of klik op deze link Duurzame Dates Drenthe en lees meer hierover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *